П’ятниця, 29 Березня, 2024

Дніпро зустрів потяг Єднання, в якому провезли по всій Україні державний прапор

На залізничний вокзал Дніпра потяг Єднання прибув без запізнення. Він прямує із заходу на схід найдовшим залізничним маршрутом, який становить приблизно 2 тисячі кілометрів. У потязі Єднання везуть державний прапор через всю країну, від Рахова (Закарпатської області) до Маріуполя на Донеччині. Більш детально про подію розповість сайт dnepryes.com.ua.

Рейс вирушив 16 лютого о 12 годині 40 хвилин під звучання Гімну України з Рахіва, щоб здійснити зупинку у п’ятнадцяти містах нашої держави, перетне 12 областей та зробить зупинку, звісно, і в нашому місті.

У Дніпрі поїзд зустрічали представники місцевої влади, творчі колективи, активісти та лікарі. А ще – видатні спортсмени, завдяки яким Гімн України звучить на найпрестижніших міжнародних змаганнях.

Дзюдоїст, призер юнацьких Олімпійських ігор в Аргентині Олег Вередиба також був присутнім під час зустрічі поїзду Єднання. Він поділився, що дуже пишається місцем, в якому народився та виріс. Найбільшим бажанням для нього являється те, щоб гімн нашої держави лунав якомога частіше на змаганнях в різних континентах Землі.

У Дніпрі, як і в кожному місті, де зупиняється потяг, на прапорі залишають підписи та побажання. Рейс потягу Маріуполь-Рахів курсує Україною вже кілька місяців. Він насправді вже став поїздом Єдності. Цього разу на спеціальний рейс було придбано 90% квитків.

Пасажири кажуть – ідея себе виправдала! В кожному місці було відчутно неймовірний дух єдності. Провідники цього рейсу також відмічають піднесений патріотичний настрій людей з усіх куточків країни та здійснені яскраві зустрічі. Ця атмосфера та ідея насправді дуже об’єднує людей, особливо у нинішні важкі часи.

Далі за курсом Запорізька та Донецька області. У Маріуполі розписаний прапор передадуть естафетою українським морякам.

.,.,.,.