Четвер, 28 Березня, 2024

«Борітеся – поборете!»: у Дніпрі люди вийшли на віче проти капітуляції

На «Шевченківське» віче у Дніпрі, що відбулося біля Парку ракет зібралися сотні людей. Далі на dnepryes.

Про це розповідають «Інформатор»«Суспільне» та міський сайт Дніпра.

Це був мирний мітинг під гаслом «Ні капітуляції» до двохсот шостої роковини з Дня народження легендарного Кобзаря Тараса Григоровича Шевченка 9 березня. До акції приєдналися не лише громадські активісти Дніпра, але й прості мешканці міста. Серед них були волонтери, добровольці, родини бійців АТО. Приходили родини у повному складі – батьки, діти та старі люди.

Віче мало назву «Захисти Україну». Під будівлею облдержадміністрації стояли ті, хто дійсно занепокоєний майбутнім нашої країни. Погода була сонячна, що піднімало дух учасникам акції.

Дніпряни тримали в руках українські прапори та плакати з різними гаслами, серед яких було багато провокативних закликів: «Борітеся – поборете», «Країна – не 95 квартал», «Червоні лінії – табу» та інші.

Основними претензіями до нинішньої влади стало незадоволення громадян з приводу корупції, згортання децентралізації у містах, «кумівства», нових шляхів експлуатації малого бізнесу, антинаціонального закону про продаж землі та інші подібні претензії до уряду.

Подія розпочалася з Гімну України під час виконання якого, кожен присутній долучився, приклавши руку до серця. Потім виступи організаторів «Руху опору капітуляції». А на весь проспект голосно линула «Червона калина».

Захід тривав півтори години, а після закінчення акції, організатори зібрали контакти присутніх для того, щоб мати можливість повідомити про ймовірні наступні збори.

Іван Дремлюга – патріот з Дніпра, який являється головою Товариства політв’язнів та репресованих розповів, що є занепокоєним нинішнім політичним курсом України. Саме це стало для нього приводом долучитися до мирної акції.

«Ми мріяли про нашу державу, тепер держава створена з таким трудом, з такими втратами, з такими неймовірними зусиллями, і ми, патріоти, відчуваємо загрозу нашій державності. Ми відчуваємо реальну тривогу в тому, що держава буде втрачена, тому що ми йдемо стрімко в обійми нашого агресора», – поділився Іван Дремлюга.

.,.,.,.