П’ятниця, 29 Березня, 2024

У Дніпрі СБУ викрила контрабанду на сотні тисяч євро

У Дніпрі працівники служби безпеки розкрили схему нелегального способу, за яким в Україну, ігноруючи обов’язкові, передбачені законом, митні платежі, з-за кордону ввозили імпортні популярні товари, які швидко можна продати. Далі на dnepryes.

Про це йдеться у повідомленні на сайті СБУ.

Група людей, яка організувала цю оборудку, за попередньою інформацією держслужбовців, складалася з представників різних регіонів, а саме Дніпропетровської, Харківської та Запорізької області. Імпортний товар вони відправляли до нашої країни з Близького Сходу та Східної Азії, використовуючи звичайні сервіси, які слугують для міжнародного поштового зв’язку.

Щоб уникнути сплати податків до українського держбюджету, організатори «дробили» великі оптові партії, оформлюючи відправлення на одержувачів посилок, що були підставними особами.

Після цього товар переправляли до попередньо облаштованих складів під Києвом, а продажі відбувалися через торгові роздрібні точки.  

Лише за попередніми даними, через цю схему державний бюджет України недоотримав близько трьох мільйонів євро.

При обшуках торгових точок та офісних приміщень у чотирьох областях України було знайдено продукції на суму більше дванадцяти тисяч євро та чорну бухгалтерію. Слідчі дії все ще тривають.

.,.,.,.