П’ятниця, 29 Березня, 2024

Мерія Дніпра проконсультувала громадян, куди звертатися з питань обрізки та вирубки дерев

Все частіше в Дніпрі звертаються в мерію з проханнями видалити дерево або обрізати, яке знаходиться в аварійному стані. Щоб на заяву відреагували максимально оперативно, необхідно звертатися за телефоном гарячої лінії 732-12-12 або безпосередньо в Департамент благоустрою та інфраструктури Дніпра. Про це повідомляє dnepryes.com.ua

Директор «Міськзеленбуд» Олег Плітченко 14 серпня прокоментував ситуацію про роботи з вирубки дерев. Слід знати, що без дозволу спеціальної комісії департаменту благоустрою та інфраструктури ніяких дій вчиняти не можна. Сама комісія працює за спеціальним графіком і намагається швидко реагувати на всі заяви та випадки.

Також йшлося про те, що на території міста Дніпро діє абсолютний мораторій на вирубку і обрізання здорових і молодих дерев. Якщо подібне було помічено громадянами, то слід негайно звернутися в поліцію. З початку року діє активна вирубка аварійних дерев і старих, а також здійснено омолодження дерев. Було висаджено понад 3,5 тисячі дерев, а віддалено 2,5 тисячі тих, які перебували в аварійному стані.

На цей рік, як сказав Олег Плітченко, плани ще більше. Планується висадити ще 11 тисяч нових дерев і кущів, і 9 тисяч з них вже було висаджено. Решта робіт будуть проведені вже восени. Заяви, щоб висаджувати молоді дерева, слід подавати теж до департаменту благоустрою.

Це говорить про те, що Дніпро поступово перетворюється завдяки новим деревам і кущам. Та й безпечніше теж стало, адже аварійні дерева видаляються. Таку позитивну тенденцію не тільки зафіксували, але і активно розвивають. Нові зелені насадження в Дніпрі найближчим часом будуть тільки додатково висаджувати.

.,.,.,.