Четвер, 28 Березня, 2024

У Верховній Раді проголосували за перейменування Дніпропетровської області

Вчора відбулося чергове засідання Верховної Ради України, на якому депутати повинні були голосувати за перейменування Дніпропетровської області. Наш сайт: https://dnepryes.com.ua вже повідомляв, спільно з ресурсом 056.ua, про те, що суперечки і дебати з питання перейменування області йдуть давно, але так і не можуть знайти спільної згоди партій і фракцій в сесіоному залі ВР.

Вчора голосування відбулося і про те, як воно пройшло і що з цього вийшло, ми вам сьогодні розповімо.

Уже відразу стало зрозуміло, що законопроект 9310-1, який був поданий від депутатської групи в складі 165 осіб на чолі з нардепом Денисенко, може здобути перемогу.

Саме так і сталося. Після оголошення голосування в залі засідання пройшов шум. Кожен з депутатів висловив своє ставлення до з’явився на моніторі великого табло остаточні результати.

За законопроект 9310-1 проголосували 240 народних депутатів з 356 зареєстрованих при 24 “проти”.

За внесення законопроекту 9310 проголосували всього 349 депутатів. “За” – 144 людини. Тоді як “проти” – 29.

От же, для тих хто не знає ці законопроекти, пояснимо. Законопроект 9310-1,за якій проголосувала більшість Верховної Ради, наголошує, що Дніпропетровська область відтак буде мати назву Січеславська. 

При проведенні неодноразового опитування жителів Дніпра, міст і сіл області, люди просили залишити назву Дніпропетровської або поміняти на Дніпровську. Але багато хто після вчорашнього голосування, просто були в шоці. Адже людям жити в цьому регіоні, а вирішували долю з “ім’ям” області чомусь народні обранці, яким немає ніякого діла до назви області.

Тепер все вирішить Конституційний суд Украіни.После розгляду обох проектів, суд надасть ВР свої висновки, після чого будуть прийняті зміни до Конституції України та Дніпропетровська область отримає нову назву.

.,.,.,.