Четвер, 28 Березня, 2024

Електросамокати в Дніпрі

В наш час словом “електросамокат” навряд чи когось здивуєш. Вони скрізь. А відтоді, коли навала російських силовиків сунулася на територію України, і громадський транспорт був зупинений, вони знову почали активно використовуватися. Незважаючи на те, що наші військові вигнали ворога з чималої території України, а громадський транспорт поступово відновлює свою роботу, електросамокати нікуди не поділися, оскільки на полицю їх ніхто не поклав. І здавалося б, а що такого в електросамокатах?

На жаль, підводні камені тут є.

З початку того, як електросамокат почав активно використовуватися, його почали купувати всім поспіль: дітям, підліткам, решті людей. А коли почали зневажати правилами безпеки, і почали з’являтися перші жертви серед водіїв цих транспортних засобів, обурені батьки писали обурені листи геть не генеральним директорам компаній-виробників. Врешті-решт, на них звертати уваги не варто від слова “зовсім”, оскільки “вправити мозок” людина може сама, а тому і електросамокати –  транспорт для людей відповідальних та розумних. І якщо ви такими і є, то магазин “Stylus” допоможе вам із вибором правильного агрегату!

Екологія чи безпека

Перш ніж розглядати, що в ньому цікавого, варто розкрити суть цього терміну. Електросамокат – це двоколісний особистий транспорт, який може перевозити людину, вагою до 150 кілограмів. До того ж, лише одну людину. Його конструкція доволі проста, і складається з: 

  • бортового комп’ютера (маленький, знаходиться на рулі);
  • важеля газування й гальмування;
  • центрального процесору;
  • деки для водія;
  • доволі ємкісного акумулятора.

Він здатен розганятися до 30 кілометрів на годину, а важить лише 10-15 кілограмів. Для того, щоб швидко орієнтуватися в їх конструкціях, їх спеціально поділяють на категорії (дитячі, дорослі, міські, з сидінням тощо). Ну й що немало важливо, джерело їхнього живлення складається з акумулятора, через що електросамокати носять звання екологічного транспорту. Щоправда, мало хто знає, як утилізовувати зламані або застарілі акумулятори, та це окрема історія. 

А от те, що вони стали нащадками публічного прокату велосипедів, або навіть існують поряд – про це й піде мова. Розумієте, для міст-мільйонників, де панують затори, вони дозволяють ефективно переміщуватися містом, уникаючи велетенських скупчень авто. Дякувати Богу, в деяких українських містах, які не зачепили своєю присутністю російські армійці, таке продовжує існувати. Однак, чи безпечні ці транспортні засоби? Ну що ж, якщо мати голову на плечах, то – так. Але тільки не варто забувати, щ гарант безпеки – не самокат, чи захисний шолом – а тільки сама людина. 

Головна суть

Зворотна сторона медалі в електросамокатів теж є. А саме в тому, що єдині, хто напряму виступили проти поширення таких транспортних засобів – пішоходи. Про це свідчать матеріали BBC, коли в Парижі водій електросамоката влетів у натовп на швидкості 25 кілометрів на годину. Оскільки інцидент трапився на тротуарі, то згідно новому законопроєкту, використання електросамокатів на цих ділянках дороги було заборонено. І французьку ініціативу дійсно підхопили у низці країн світу! Однак, як пізніше виявилося, що подібні транспортні засоби не тільки екологічно безпечні, а ще й бесшумні, і здатні розвивати швидкість аж до 40 кілометрів на годину (як деякі моделі). І якщо більшість громадян порахує їх небезпечними, то відношення до їх водіїв буде погане.

Все це до чого: нема більшого гаранта безпеки, ніж сама людина. Електросамокат серед просвіченої молоді України, прийнято рахувати “мотоциклом на мінімалках”. Ні, права на нього поки що не видають, але от увага й пильність під час руху на ньому потрібна, наче на бойовому винищувачі. Саме це й допоможе уникнути того, щоб електросамокати не стали тимчасовою пошестю. І якщо ви володієте всіма цими навичками – Stylus вам допоможе обрати надійний засіб пересування, починаючи від 7700 гривень й вище. Крім того, на сайті також відображаються відгуки від реальних покупців, тож ви відразу переконаєтеся у втому, чи варто купляти той чи інший товар. 

Переходьте за посиланням вгорі, і оцініть все самі. 

.,.,.,.