Четвер, 28 Березня, 2024

Як вигідно купити квартиру з індивідуальним плануванням в Дніпрі?

Вторинний ринок зручний тим, що тут покупцеві пропонується безліч альтернативних варіантів. Необов’язково купувати типові однокімнатні або двокімнатні майданчика. Можна вибрати ту ж хрущовку, але отримати в своє розпорядження квартиру з дизайнерським ремонтом і незвичайною плануванням.

DOM.RIA стане найкращим місцем, де з’явиться можливість порівняти різні пропозиції. Квартиру з нестандартним планом кімнат завжди потрібно вивчати по фото, відео, а краще за елементами панорамної зйомки. Все це продавці можуть розмістити в одному оголошенні і до того ж забезпечити знімки описом і коментарями.

На DOM.RIA не важко купити квартиру з АОГВ в Дніпрі. Таких варіантів представлена ​​маса. Головне – вивчити особливості кожного об’єкта і не забувати про базові правила придбання нерухомості на вторинному ринку.

Підводні камені перепланування

Покупцеві слід уточнити деякі нюанси:

  • Хто і коли проводив перепланування. Добре, якщо це було зроблено командою професіоналів. Послугу сьогодні пропонують окремі будівельні бригади, які з замовником укладають договір. Перевага в тому, що представники фірми заздалегідь уточнюють можливості перепланування і її легальність. Для цього оформляється спеціальний дозвіл.
  • Які стіни були демонтовані. Той, хто міняв положення приміщень своїми силами, міг випадковим чином пошкодити несучі конструкції. Від придбання квартир варто відмовитися і не тільки через небезпеку обвалу. З реєстрацією, оформленням і майбутньої перепродажем цього житла виникає маса проблем.
  • Які масштаби перепланування. Реконструкція могла торкнутися не тільки стінових перегородок і віконних рам, але і елементів інженерної системи. В цьому випадку потрібно перевіряти надійність комунікації, особливо, в зоні санвузла. Прорив може коштувати новому власнику величезних грошей, коли доведеться платити неустойку сусідам.

До яких варіантом варто придивитися?

Найдешевше пропозицію – це варіанти з хрущовок і панельок. Відмовлятися від них не варто, особливо, якщо це цегляний будинок. Квартири в цегляній будівлі набагато простіше перебудовувати незвичайним способом.

Найчастіше зустрічаються однушки або двокімнатні, які перероблені в просторі студії. В цьому випадку прибираються перегородки між кухнею і вітальнею. Залишається тільки одне або два ізольованих приміщення у вигляді санвузла та комори.

Інший варіант – це двох і трикімнатні квартири з лоджією. В цьому випадку повністю ізолюється балконні секція. Встановлюються трикамерні склопакети, фіксуються ізоляційні матеріали зовні і зсередини. Далі забирається перегородка за вікном, завдяки чому основна кімната збільшується в два рази.

Окремо можна розглянути вторинку, яка стала такою недавно. Це, зокрема, стосується таунхаусів. Вік таких будинків може не перевищувати 20 років. Тим не менш, вони все одно позиціонуються як б / у, а тому продаються зі знижкою.

Таунхаус вже сам по собі представляє нестандартний підхід до організації житлового простору. Це може бути двоповерхова квартира з індивідуальним виходом в автомобільний бокс, в підвал або цоколь. У користувача з’являється можливість організувати відразу кілька житлових приміщень, окрему їдальню або робочий кабінет. При цьому не варто забувати про балконах і присадибній просторі.

Житло в таунхаусі зручно і з точки зору інвестицій. Такі квартири в подальшому можна легко перепродати. Причому покупцем можуть виступити бізнесмени, які на базі цього котеджу організовують готель або хостел.

Як правильно купувати житло на вторинному ринку?

На вторинному ринку квартири в більшості продаються від приватних осіб. Це вже створює підводні камені при оформленні угод. Про квартиру її власник, як і продавець, може розповісти все, що завгодно.

Ріелтор перевіряє інформацію. Головне, щоб на квартиру не було претензій від спадкоємців або інших осіб. Серед них можуть бути представники мікрофінансових організацій, які таким чином хочуть отримати свої гроші назад.

Варто враховувати і те, що можуть виникнути конфлікти з сусідами. На вторинному ринку одна з головних проблем – це погана шумоізоляція. Вирішити її можна, але не факт, що за стіною будуть жити акуратні люди. Це можуть бути алкоголіки або просто конфліктні пенсіонери.

Через сайт DOM.RIA легко уточнити ступінь ризику. Тут легко зв’язатися з представником кожного оголошення, обговорити всі деталі, уточнити питання. Це ж стосується і додаткових фотографій і відеофайлів.

Коли користувач не може надати додаткові знімки, це явна ознака того, що працює перекупник. У цьому випадку від співпраці з продавцем краще відмовитися.

.,.,.,.