Понеділок, 6 Грудня, 2021

5 видів суші, про які має знати кожен

Суші вважаються візитівкою японської кухні. Західний вид ролів Каліфорнія або Філадельфія може здатися найбільш відомим, але насправді існує велика різноманітність типів суші, що відрізняються між собою формою та розмірами. Суші – це свіжість, привабливий зовнішній вигляд страви та смак! Хоча справжній поціновувач суші знає різницю у смаках, відмінність полягає й у інгредієнтах — рисі, морепродуктах чи м’ясі.

Ознайомтеся з нашим зручним посібником, щоб визначити для себе один із найкращих смаків.

Макі роли

Макі – чудовий приклад того, наскільки простими та смачними можуть бути суші: морепродукти та овочі з рисом, загорнуті у листя водоростей норі.

У деякі макі входять фрукти та м’ясо – все залежить від ваших особистих смакових уподобань.

В онлайн-ресторані rnr.com.ua ви знайдете макі з класичними інгредієнтами, такі як тунець, креветка, лосось.

Футомакі

Дуже схожі з макі ролами — рис та різноманітна начинка «ховаються» всередині листа норі.

Основна відмінність від макі в тому, що тут багатокомпонентна начинка. Дослівно у перекладі з японської «футомакі» означає великі (чи товсті) роли. У той час як роли макі є рулетами з одно- або двох компонентною начинкою.

У футомаках як начинку використовують овочі, рибу і навіть фрукти. У результаті роли футомакі мають більший об’єм рулету і вагу (зазвичай футомакі важать 280 г і більше).

Урамакі

Інший вид макі – урамакі, відомі як суші “навиворіт”. Це не типові суші, тому що рис знаходиться зовні, а норі обернуті навколо начинки. Навіть якщо ви новачок в японській кухні, ви, напевно, чули про знаменитий рол «Каліфорнія», який відносять до урамакі ролів.

Урамакі еволюціонували з появи Каліфорнії і продовжують залишатися основним продуктом любителів суші у світі. Їх можна подавати приготованими або сирими, часто з різними начинками та соусами.

Сашимі

Сашимі відрізняється від суші, оскільки у складі лише сира риба без рису.

Нарізається тонкими скибочками та подається без обробки. Популярними сашимі є лосось, тунець, кальмари, гребінець та морський їжак.

У Рок-н-Ролл ви можете замовити сашимі з вугра, тунця, лосося, тигрової креветки, морського окуня з додаванням моркви, болгарського перцю, огірка, лайма.

Васабі, соєвий соус та маринований імбир також часто подають до сашимі. По суті це прості суші-роли.

Страва найкраще підійде для тих людей, які хочуть поїсти лише рибу чи молюсків, оскільки в них нічого більше немає.

Нігірі

Вважається, що вони були винайдені японським рибалкою в 19 столітті, натхненним стародавніми рецептами. Він брав грудку рису, просочував японським оцтом, формував з нього довгасту форму, а потім накривав його тонким шматочком сирої риби і продавав його людям, які проходили повз.

У більшості випадків у нігірі поєднують рис із сирою рибою, такою як лосось чи тунець. Ця страва найкраще підходить для людей, які хочуть оцінити смак риби, молюсків та інших начинок. Але не всі нігірі сирі. Іноді рибу можна приготувати або обсмажити для отримання іншого, сміливішого смаку.

Нігірі виходить довгим і тонким, тому його можна їсти руками.

Ми розповіли про 5 різних видів суші. Хто б міг подумати, що суші – це так просто?