Вівторок, 19 Березня, 2024

Як організувати гарний відпочинок з дітьми?

Сімейна подорож — прекрасно проведений час чи джерело стресу? Досвідчені батьки знають, що відпочинок з дітьми буде приємним і корисним, якщо грамотно організувати поїздку. Ловіть лайфхаки, як перетворити похід в гори чи релакс на курорті на чудову подію, яку точно захочеться повторити.

Оберіть локацію чи маршрут

Не всі місця на планеті придатні для сімейної мандрівки. Брати малят у сходження на Еверест чи сплав на байдарках по Амазонці не порекомендує навіть відчайдушний екстремал. Зате можна насолоджуватися родинним релаксом біля моря, активними розвагами на лоні природи чи пізнавальними екскурсіями навіть у віддалених куточках світу.

Обираючи путівки, враховуйте:

  • кількість і вік подорожуючих — найкраще, коли дорослих і дітей у групі порівну, щоб повнолітні мандрівники могли наглядати за молодшими;
  • наскільки комфортна погода в обраній країні у визначену пору року;
  • умови проживання, доступ до медичної допомоги та питної води;
  • чи важко добиратися від вашого дому до пункту призначення.

Оберіть транспорт

Туризмознавці рекомендують: перш ніж відправлятися на дальній відпочинок з маленькими дітьми, потрібно здійснити короткі поїздки на різних видах транспорту. Літак — найшвидший спосіб подолати велику відстань, втім деякі малюки погано почуваються під впливом тиску на висоті в кілька тисяч метрів. 

Хитавиця на морі досить може спричинити «морську хворобу» під час круїзу на кораблі. 

Тривалий переїзд в автобусі буде комфортним за наявності кондиціонеру, зручних крісел з відкидною спинкою, біотуалетів у салоні та частих перерв для розминки стомлених кінцівок.

Зручно подорожувати власним автомобілем, можна у будь-який момент зупинитися чи змінити маршрут. Така поїздка за кордоном займе трохи часу, також варто заздалегідь підрахувати витрати на паливо.

Що брати в дорогу?

Крім стандартного набору «документи, гроші, одяг», у валізах варто знайти місце для речей, які напевно знадобляться під час сімейної мандрівки. Іграшки за віком, книги, смартфон чи планшет з навушниками та музикою розважать дітей у дорозі. Несолодкі напої та сухі перекуси врятують від спраги та голоду. Вологі серветки та антисептичні спреї допоможуть забезпечити гігієну. Збираючись на пляжний відпочинок, не забудьте про сонцезахисні засоби та головні убори. В горах знадобляться репеленти для відлякування комах. Завжди треба мати під рукою аптечку зі знеболюючими препаратами, пластирами, ватними тампонами, ліками проти підвищеної температури, діареї та іншими медикаментами.

Чим зайняти дітей на відпочинку?

Відвідувачі туристичного порталу poehalisnami.ua одноголосно радять купувати пакетні путівки на відпочинок з дітьми або складати індивідуальну програму подорожі в агенції. З менеджером можна обговорити деталі поїздки та підібрати тур, в якому передбачені розваги для всієї сім‘ї, зважаючи на вік малечі.

Для канікул на морі неважко знайти недорогий готель All Inclusive з послугами няні, яслями, дитячим клубом чи ігровою кімнатою, басейном, водними гірками та спортивними заняттями. 

Екскурсійні мандрівки зацікавлять дівчат та хлопців шкільного віку — якщо програма містить відвідини цікавих інтерактивних виставок, розважальних центрів, парків з атракціонами. 

Гірськолижні тури самі по собі цікаві для юних спортсменів, та додаткові вечірні забави не завадять. Досвідчений турагент допоможе підібрати варіант, в якому вас влаштують насиченість програми, умови й ціна. І подорож з сім’єю залишить яскраві спогади.

.,.,.,.