Вівторок, 19 Березня, 2024

Кліматичне обладнання на зиму: 6 приладів, які можуть стати в нагоді

Зима для українців наближається невблаганно. І якою вона буде в плані погодних умов та ситуації з опаленням, не знає ніхто. Слід підготуватися до неї хоча б мінімально та придбати кліматичну техніку, яка допоможе обігріти приміщення.

Конвектори – рішення № 1

Як альтернативний спосіб обігріву квартир та будинків із централізованим опаленням можна використовувати електричні конвектори. Вибирати прилади слід за потужністю та розмірами. Для кімнати площею 18 м2 найкраще взяти електричний конвектор потужністю 2 кВт. Для кухні площею 5-6 м квадратних достатньо буде пристрою потужністю 500-700 Вт.

Порада: перед зимовим періодом бажано перевірити проводку в будинку щодо витривалості таких потужностей.

Олійні радіатори

Вони теж працюють від електрики, але як теплоносій у них виступає масляна рідина. Вона нагрівається досить швидко, при цьому довго остигає, що дозволяє заощадити на електроенергії. Досягши певної температури, радіатор відключається, поступово остигає.

Вибирати масляний обігрівач бажано за кількістю секцій. Для великої кімнати площею 15-18 м2 достатньо радіатора на 8-10 секцій.

Тепловентилятори

У народі їх ще називають вітродуйчиками. Це невеликі пристрої, що мають вбудовану спіраль. Під час увімкнення приладу вона нагрівається, а вентилятор жене гаряче повітря усередину приміщення. Такий пристрій, звичайно, не можна використовувати на постійній основі. Але він підійде як екстрене альтернативне джерело обігріву для невеликих кімнат: дитячої, кухні, передпокою. Використовувати тепловий вентилятор у ванній кімнаті потрібно дуже обережно. Пам’ятайте про підвищену вологість та відкриту спіраль.

Кондиціонери

Сучасні кондиціонери здатні працювати не лише на охолодження повітря в кімнатах, а й на обігрів житлових приміщень. При цьому техніка працює при температурному діапазоні від -25 до +24 °C. Це цілком прийнятно для середньої української зими.

Керамічні панелі

Це кліматичне обладнання має великий попит на ринку сьогодні. Справа в тому, що керамічні панелі не тільки виглядають естетично, а й дуже економно витрачають електроенергію. Кераміка славиться відмінною тепловіддачею. Матеріал максимально швидко нагрівається, а після вимкнення панелі ще довго гріє кімнату.

На ринку представлені пристрої у великій різноманітності, причому не лише за розміром та потужністю, а й за дизайном. Можна вибрати світлі та темні панелі, різнокольорові, під мармур та інші види натуральних матеріалів.

Зволожувачі та осушувачі повітря

Помилково думати, що вони не є важливими для підтримки оптимального мікроклімату в будинку. Зволожувач стабілізує якість повітря при інтенсивній роботі обігрівальних електроприладів, осушувач – усуває зайву вологість із приміщень, запобігає розвитку плісняви ​​в кімнатах.

.,.,.,.