Вівторок, 19 Березня, 2024

Про “велосипедну” різноманітність у Дніпрі

Сьогоднішнє життя важко уявити без велосипедів. Одним із головних факторів цього є те, що це здоровий та екологічно безпечний вид транспорту.

Слід зазначити, що Велосипеди нові купують не лише дітям та підліткам. Дорослим також дуже подобається такий вид транспорту, і вони із задоволенням використовують його для того, щоб їздити в офіс, на прогулянку чи туристичні походи.

Тому від правильного вибору моделі велосипеда залежить дуже багато.

Наприклад, у витончених шосейних моделей не вдасться продемонструвати весь спектр швидкісних якостей на кривій ґрунтовій доріжці, гірський велобайк не зможе проявити всі свої можливості в сучасному мегаполісі, а міським велосипедом, звичайно, краще не користуватися для того, щоб їздити пересіченою місцевістю.

Так що перед тим, як купувати новий транспортний засіб або велосипед бу, потрібно мати хоча б основні знання щодо видів та характеристик велосипедів.

“Велосипедні” види

Так, велосипеди діляться на групи, у вигляді:

  1. гірських;
  2. туристичних;
  3. шосейних;
  4. міських транспортних засобів.

Відмінність гірських полягає у великих колесах та короткій рамі. Дорожньому просвіту вдалося збільшитись за рахунок високо піднятої каретки.

Говорячи про переваги такої моделі, слід згадати про міцність, безліч швидкостей і високу якість робочих механізмів. Колеса, які відрізняються наявністю вираженого протекторного малюнка, надають можливість пересування навіть пісочною поверхнею.

Туристичну модель відрізняє наявність деталей, представлених прохідністю, міцною рамою та можливістю перемикати швидкості. Крім цього, як правило, подібним моделям також властива наявність зручного багажника.

Про шосейні моделі можна говорити довго, але головне, що їх відрізняє – це невелика маса, а також колеса, в яких вузькі покришки. Такі велосипеди відмінно проявляють себе у швидкій їзді по рівному асфальту.

Міським велосипедом краще користуватися для повільних прогулянок. Він також, як правило, наділений просторим багажником або переднім кошиком. Ну, і звичайно, він оснащений широким сидінням.

Що врахувати перед покупкою?

До основних факторів, які слід врахувати перед покупкою велосипеда, входять ті, які представлені:

  • висотою рами (цей фактор безпосередньо пов’язаний ізі зростом майбутнього власника велосипеда);
  • матеріалами (мова може йти про сталь, магніт, карбон, алюміній, пластик);
  • масою велосипеда;
  • амортизаторним типом (він може бути еластомірним, пружинним, повітряним, олійними);
  • видом гальма.

Таким чином, до вибору велосипеда слід підходити виважено та всебічно, адже від цього залежить ваш комфорт та безпека, а також рівень виправдання ваших очікувань від конкретного транспортного засобу.

.,.,.,.