П’ятниця, 29 Березня, 2024

Президент запропонував доплачувати сім’ям за третю дитину

Президент України Петро Порошенко виступив із пропозицією щомісячно надавати допомогу за третю дитину в сім’ї. dnepryes.com.ua дізнався, що розмір допомоги має становити один прожитковий мінімум.

Президент наголосив, що влада має підтримувати багатодітні сім’ї, тому за його ініціативою розробляють відповідне важливе рішення. Петро Олексійович повідомив, що цьогоріч допомогу виплачуватимуть за дітей дошкільного віку, а надалі — аж до 16 років.

Президент наголосив, що такі заходи мають стимулювати народжуваність і знизити показники бідності населення. Справді багато сімей не можуть народити третю дитину через скрутне матеріальне становище, тож така підтримка з боку держави дає шанси поліпшити демографічний і соціальний стан в Україні.

Нагадуємо, що від початку цього року прожитковий мінімум для дітей становить:

  • до 6 років — 1626 грн (з липня становитиме 1699 грн, із грудня — 1779 грн)
  • від 6 до 18 років — 2027 грн (з липня становитиме 2118 грн, із грудня — 2218 грн).

До речі, допомога під час народження дитини цього року не зміниться і становитиме 41 280 грн.

З вересня 2018 року держава почала надавати сім’ям ще один вид соціальної допомоги — «пакунок малюка». Він містить набір речей, необхідних у кілька перших місяців життя малюка, зокрема одяг, підгузники, вологі серветки, пелюшки, матрац, плед-ковдру, дитяче рідке мило-шампуть, іграшку-брязкальце тощо. Таку допомогу сім’ї мають отримати за місцем проживання/перебування новонародженого не пізніше ніж через 30 днів із дня народження малюка.

.,.,.,.