Четвер, 28 Березня, 2024

Вони герої з 2014 і назавжди

Суспільство завжди буде пам’ятати своїх героїв. Вони приходять, щоб майбутні покоління жили краще ніж вони. Часом для цього доводиться жертвувати самим дорогим – своїми життями.

Сьогодні сайт https://dnepryes.com.ua/uk/ згадає про ті події і ми вийдемо туди, де зберуться мешканці міста Дніпра, щоб вшанувати пам’ять Героїв Майдану.

Сама погода зустрічає новий день сонячною усмішкою і на головній площі міста збираються люди. Головна площа Дніпра привітно зустрічає жителів міста, які вийшли на тиху мирну акцію пам’яті Героїв Київського Майдану.

Ось уже 5-й рік проходять ці акції пам’яті в місті і по всій країні. Люди не хочуть повторення минулого, тому вони приходять сюди з дітьми і внуками, щоб віддати данину пам’яті тим, хто склав голови на київському Майдані в 2014 році.

На годиннику 11-00. На площу йдуть і йдуть люди. В руках у багатьох національні прапори України. Люди несуть з собою вирізані з білого паперу янголят, плакати. Це як пам’ять про ті страшні дні, які довелося пережити людям, які зібралися на Майдані в Києві на мирну демонстрацію, а довелося зустрітися зі смертю. Проти них стояли озброєні спец підрозділу поліції і снайпера з російського спецназу.

Ці дні, а саме 18, 19 і 20 лютого на Майдані Незалежності проходили справжні бої збройних спецназівців проти мирних жителів з дерев’яними щитами, якими вони прикривалися від куль.

На площу Героїв Майдану в Дніпрі приносять прапор України, який пройшов київський Майдан. Він весь списаний автографами людей, які не прийшли з Майдану. Його власник Василь Олійник розповів, що тут залишили автографи перші захисники Майдану. Тут вся Україна, а також Донецьк, Луганськ, Одеса. Він з гордістю показує автограф Сергія Нігоян.

Люди розвішували паперових ангелів на гілка ялин і дерев. Акція тривала весь день. Це було нагадування всім живим, що такого не повинно повториться.

.,.,.,.